30 de març 2012

Comunicat de valoració de la jornada de vaga




La Federació Local de CGT Sabadell valora molt positivament la jornada de Vaga General realitzada el 29 de març a la ciutat.  Sens dubte la jornada d’ahir va desbordar les previsions dels governs centrals, autonòmics i del govern local de Sabadell. A la nostra ciutat la mobilització al carrer també va desbordar les previsions dels sindicats majoritaris CCOO i UGT.

Durant el matí es va confirmar un ampli seguiment a les empreses on la CGT  de Sabadell te presencia. A Smatsa el seguiment va ser de casi bé el 100% així com a Estampaciones Sabadell on la producció va ser completament aturada. Cubigel Compresors directament no va obrir. Pel que fa a Ficosa, el centre de producció de SONY va quedar completament aturat, al centre de producció de Rubí el seguiment va ser massiu on només 3 treballadors i els encarregats van anar a la feina. Tanmateix cal destacar que l’empresa va utilitzar tàctiques d’esquirolatge contraries a la legislació laboral al desplaçar treballadors d’oficina per cobrir en part els treballadors que secundaven la vaga.

A la ciutat, a dos quarts de vuit del matí el piquet unitari de la Plataforma Sabadell Lluitant va tallar els principals accessos de la ciutat fins que va rebre una violenta carrega dels Mossos d’Esquadra, el resultat va ser de 6 detinguts entre ells un menor i diverses persones ferides. Pel que fa al seguiment general de la convocatòria de vaga i fugint del ball de xifres que no tenim capacitat per contrastar, hem de dir que en general i pel que fa a la ciutat la imatge distava del clima de normalitat que descriu el govern central, nombroses empreses tenien les persianes baixades i les botigues que havien obert estaven buides. El transit també era molt més escàs que en un dia laborable.

La manifestació convocada per Sabadell Lluitant va ser un èxit rotund. A la convocatòria d’aquesta plataforma integrada per CGT, CNT, COS, MPS, PCPC, CSA la Mekanika, 15-M i Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’hi van sumar diversos instituts que prèviament s’havien tancat als centres. Una manifestació formada per veïns dels barris del nord de la ciutat va sortir de la Plaça del Pi i al arribar a l’Eix Macià també es va afegir a la convocatòria. En total la manifestació va aplegar més de 5000 persones superant en nombre la convocatòria de CCOO i UGT  aquest fet es una mostra de que cada cop més gent esta buscant una alternativa a les cúpules sindicals que han traït els interessos de la classe treballadora i convocaven una vaga únicament per negociar. Més enllà de les intencions d’aquestes cúpules, la jornada de vaga va resultar una mostra d’unitat dels diferents sectors populars que marca un important precedent a la ciutat.

La Federació Local de CGT Sabadell denuncia el paper dels mitjans de comunicació a L’estat, a Catalunya i a Sabadell que amb poques excepcions han infravalorat les amplíssimes convocatòries al marge de CCOO i UGT informant només dels incidents violents i sense donar cap espai per expressar les seves propostes. Aquesta actitud únicament pot ser deguda a la creixent força del nostre sindicat i de amplis sectors populars que estan disposats a lluitar per un canvi real en la societat, aquest fet espanta als grans empresaris, banquers i classes dominants en general que veuen perillar els seus interessos i la seva política d’escanyar als treballadors. Aquesta  actitud també la trobem en els mitjans de comunicació i els interlocutors sindicals del govern que veuen que el control que fins ara exercien sobre el poble es cada cop més feble.

CGT seguirà lluitant no només contra la reforma laboral sinó contra tots els atacs a les classes treballadores en forma de retallades desnonaments o repressió per part de l’estat. En aquest sentit CGT aposta per mantenir i aprofundir la unitat entre els diferents sectors socials en lluita pels seus drets. CGT també es solidaritza amb les persones detingudes durant la jornada i exigeix la retirada de tots els càrrecs que se’ls imputen.
Federació Local de CGT Sabadell. Secretaria de Comunicació.
Fotografies realitzades per Vilaweb Sabadell