28 de març 2012

Sabadell Lluitant fa una crida a la Vaga General


Una pancarta penjada a la façana de la seu de CiU representa l’inici de les mobilitzacions per la Vaga General organitzades per la coordinadora anticapitalista

Una cinquantena de persones convocades per la coordinadora formada per col·lectius i sindicats rupturistes Sabadell Lluitant s’han concentrat aquesta tarda, primer davant del Gremi de Fabricants de Sabadell i posteriorment davant la seu de Convergència, on han penjat una pancarta, en una acció dirigida a fer una crida a la ciutadania local a secundar la Vaga General del proper dijous 29 de març.

L’acció, segons l’organització, també pretenia assenyalar alguns dels culpables de l’actual crisi, que consideren ‘endèmica al capitalisme’ i de ‘les retallades de drets socials i laborals que estan aplicant el govern i la patronal amb el beneplàcit dels grans partits polítics’. Durant la concentració s’han escoltat nombroses consignes contra la reforma laboral i reivindicant la Vaga General.

‘A la vaga malgrat CCOO i UGT’

La coordinadora anticapitalista, en el seu manifest denuncia que ‘les cúpules dels grans sindicats no han fet pràcticament res durant anys per lluitar contra aquesta situació injusta i és per això que cada cop són menyspreats per més i més gent’, que convoquen aquesta Vaga General ‘obligats per la pressió de la seva afiliació’ i els acusen de fer un ‘sindicalisme de saló, pactista i buròcrata’. Per Sabadell Lluitant aquesta vaga ‘ha d’anar molt més enllà de la lluita contra la reforma laboral’ i possibilitar ‘una sortida social de la crisi, distribuïnt racionalment i de forma justa el treball i la riquesa’.

Mobilitzacions durant la Vaga General

La coordinadora ha anunciat la convocatòria d’un piquet unitari pel proper 29 de març a tres quarts de set del matí, que sortirà des de la Plaça del Treball, i una manifestació que iniciarà el seu recorregut a l’Eix Macià a partir de dos quarts de dotze.

Publicat a Vilaweb Sabadell