8 de maig 2014


CGT donàvem el nostre suport a la vaga del metall a la província de Barcelona els dies 29 d’abril i 6 de maig. Però ...UGT I CCOO TORNEN a desconvocar una vaga A CANVI DE MISÈRIA

Els sindicats que tenen el privilegi de seure a la taula negociadora de conveni amb la patronal cridaven als metal · lúrgics/ques a la vaga , els dies 29 d’abril i 6 de maig. Deien que calia fer vaga per defensar " el marc de negociació" , recuperar els nostres endarreriments i poc més .

La CGT manifestem que hi ha 1000 motius per fer vaga en el metall però que no diríem als treballadors / es a lluitar perquè aquests sindicats se sentin còmodes en les negociacions . No volíem que el jornal de dos dies es desaprofités amb "l’acord menys dolent possible " , sense comptar amb els que treballen i ens fessin tornar als tallers i centres de treball amb l’amenaça de l’abisme , si volem seguir lluitant .
No és el mateix remoure el galliner perquè la patronal accedeixi a alguna cosa que els mantingui en la negociació , d’organitzar una resposta contundent de tot el metall per parar els peus a les sangoneres que ens exploten . EL PRIMER és utilitzar a la gent i és relativament fàcil per a ells . Però per EL SEGON cal convèncer i unir la gent , costa una mica més . Ens acostem als 500 dies sense conveni .

En aquest temps milers de companys / es han perdut drets , endarreriments i llocs de treball .
Cada minut d’aquests dies ens ha costat una fortuna en dignitat . PER TOT AIXÒ SI VAL LA PENA ANAR A LA VAGA . I per tot això la CGT hauria fet com la majoria de lluitadors del nostre ram : secundar la vaga i continuar reclamant assemblees unitàries del metall amb tots els sindicats , en tots els comitès , amb treballadors / es i aturats / es amb reivindicacions clares i aprovades per la gent disposada a lluitar ...
En definitiva ; el camí difícil , però l’únic que pot fer tremolar a aquests empresaris de pacotilla , jugadors d’avantatge que estan aprofitant la crisi per augmentar els seus beneficis i precaritzar a les plantilles .
De nou els majoritaris , agents socials , han tornat a desconvocar la vaga . I a canvi de menys d’un plat de llenties . No han de confiar en les seves pròpies forces i en un comunicat patètic diuen haver aconseguit aquestes pèrdues d’IPC , "gràcies a la mobilització dels seus delegats i de les plantilles ia l’acció jurídica" . No és la primera que desconvoquen així .

La realitat , és que no només negocien misèria . Una sentència guanyada davant el Tribunal Superior de Justícia que contempla el pagament immediat dels endarreriments des de 2013 , l’hi faciliten a les empreses perquè ho paguin en tres anys ! ! , Mes a mes. 507 € que són els nostres , s’ho queden els empresaris i ens ho aniran pagant en comodíssims terminis mensuals de 18 € en 2014 i 9 € en 2015 i 2016 .

La CGT ens comprometem a fer el que està a les nostres mans perquè aquesta nova claudicació no quedi sense resposta . Per això convoquem el 9 de maig a les 11 del matí una concentració davant de Foment del Treball , la patronal de Catalunya , que serveixi de punt de partida per aixecar un moviment de rebuig tant als empresaris esclavistes que dirigeixen el metall , com a les negociacions que dilapiden els sous i les condicions laborals guanyades durant decennis de lluites exemplars entre els metal·lúrgics/ques.

Cridem a tots / es els que estiguin disposats a participar , siguin del sindicat que siguin, afiliats o no , actius oa l’atur . Ens posarem en marxa i podem assegurar que no els farà cap gràcia .

PER UN CONVENI DIGNE ORGANITZA’T I LLUITA !
Barcelona, ​​28 abril 2014
CGT FEMEC

Manifestación 9 MAYO Metal por un convenio digno

Declaracions de Paco Selas. Secretari General CGT FEMEC(Federació del Metall de CGT Catalunya) amb motius per participar a la concentració BCN 9 Maig 11h de CGT Metall BCN davant patronals pel conveni del Metall:
https://www.youtube.com/watch?v=erquf3nQFqY
Declaracions de Diego Rejón. Secretari General CGT FESIM(Federació Estatal del Metall de CGT) amb motius per participar a la concentració BCN 9 Maig 11h de CGT Metall BCN davant patronals pel conveni del Metall:
https://www.youtube.com/watch?v=B5-OviPMKBk

Més informació:
- Acord de la misèria entre patronals del metall de catalunya i ccoo ugt 2013-2016:
http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/acord-de-la-misria-entre-patronals-del-metall-de-catalunya-i-ccoo-ugt-20132016
- Acta acord desbloqueig conveni del metall de la misèria entre patronals(APEMTA-FEGMETALL-FEMEL-UPM) i CCOO-UGT:
http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/acta-acord-desbloqueig-conveni-del-metall-de-la-misria-entre-patronalsccoougt
- Clàusules de revisió Oficines i despatxos Catalunya com referent noves fórmules de revisió acord conveni del metall amb vigència fins el 31/12/2014,(aquesta és la clàusula de revisió que ens espera al metall, seguint les indicacions del II AENC).
http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/clausules-revisio-oficines-i-despatxos-de-catalunya-tadjuntem-tamb-la-clusula-de-revisi-aplicable-en-oficines-i-despatxos-de-catalunya-com-a-referent-de-noves-frmules-de-revisi-acord-conveni-del-metall
II Acord per a la negociació col.lectiva(AENC) entre patronals-CCOO-UGT 2012-2014 aplicable al acord del conveni del metall de Catalunya:
http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/ii-acuerdo-para-la-negociacin-colectiva-entre-patronales-ccoougt-20122014-aplicable-convenios-del-metal

FEDERACIÓ METAL•LÚRGICA DE CATALUNYA - FEMEC

Vía Laietana 18 9ª 08003-Barcelona - Tf: 93 310 33 62
Correu electrònic: femeccgt@hotmail.com