28 de març 2009

Es presenta la ‘Coordinadora de treballadors en lluita del Vallès’ a l´OTG de Sabadell



Davant de la situació de crisi que està vivint el Vallès, diversos treballadors i treballadores de la comarca han vist la necessitat d’organitzar-se i coordinar-se per tal de poder defensar els drets laborals i socials així com unificar les lluites i els esforços. Tal com han explicat, el primer pas ha estat unir els treballadors de les empreses en crisi tot i que fan una crida tant a persones aturades com a moviments socials i sindicats a participar d’aquest ens aglutinador.
La Coordinadora es va presentar el passat dimecres en una acció agitativa que van realitzar davant de l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) que va consistir en repartir octavetes convocant a la manifestació unitària en defensa dels drets dels treballadors que es celebrarà el poper dissabte 28 d’abril a dos quarts de sis a Barcelona (Pl. Universitat).
Aquest nou espai aglutina, entre d’altres, delegats sindicals de Ficotriad-Rubí, Delphi-Sant Cugat, ACC-Sant Quirze, Essapalau, Sharp-Sant Cugat, Diari de Terrassa, Magnetti Marelli-Barberà i Cecrops-Santa Perpètua. La voluntat d’aquest espai és ‘fer sentir la veus dels i les treballadores per avançar en el camí cap a la vaga general’.
Una altra de les conseqüències derivades de la crisi són les altes xifres de persones aturades, l’atur oficial del gener al Vallès Occidental ja arribava a les 61.000 persones, des d’aquesta coordinadora han mostrat un profund desacord amb els Expedients de Regulació de l’Ocupació (ERO) que s’estan duent a terme, en aquest sentit demanen que l’administració intervingui a les empreses que volen realitzar acomiadaments de la mateixa manera que exigeixen que els diners públics es destinin a una pla públic d’ocupació i no a salvar els beneficis de la banca i la patronal.
De cara a seguir discutint com avançar en aquesta coordinació i quines mobilitzacions s’han de dur a terme a la comarca han convocat pel proper dia 14 d’abril una reunió oberta a totes les persones interessades a les 10 al Casal d’Esquerra de Badia (Av. Burgos 18).

Escrit i publicat a Vilaweb