13 d’oct. 2009

La xifra d’aturats a Sabadell és la més alta des de fa cinc anys

Gairebé 18.000 persones s’han quedat sense feina a la ciutat, una xifra similar al passat agost. A tota la província, només 6.316 persones han sol·licitat els 420 euros de prestació extraordinària.
El setembre ha estat un mes especialment dur pel que fa a l’ocupació a Sabadell. Un total de 17.913 persones s’han quedat a l’atur, el que significa una pujada d’unes 170 persones respecte a la xifra del setembre passat.
Tot i l’increment, cal remarcar que el mes d’agost va ser especialment dramàtic perquè unes 900 persones van perdre la seva feina. Actualment la xifra de desocupats és la més alta a la ciutat en el que va d’any, de fet, es tracta d’una dada inèdita en els darrers cinc anys al municipi. A la comarca el nombre total de parats és de 72.055, 1.200 més que fa un mes.
Protecció temporal
Del total de desocupats, els qui més preocupen són les persones que fa temps que han perdut la feina i es poden quedar sense subsidi. Es calcula que a la ciutat hi ha unes 4.400 persones que fa més de 12 mesos que estan a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
Pensant en aquest segment de població inactiva al mes d’agost es va endegar des de Madrid el Programa Temporal de Protecció per a la Desocupació i l’Inserció. Una iniciativa envoltada de polèmica des del primer moment i que a tota la província de Barcelona ha propiciat que, fins el 30 de setembre, només 6.316 persones hagin sol·licitat els 420 euros d’aquesta mesura.
D’entre totes aquestes demandes ara només estan cobrant la prestació extraordinària 4.178 persones, 1.202 sol·licituds han estat denegades i 556 estan pendents de resolució. Igualment, 380 encara s’estan tramitant.

Escrit per ASabadell