28 d’oct. 2009

Manifestació de CGT contra la crisis-Plç. Ajuntament Sant Boi de Llobregat-31/10/09 17.30h

De Sabadell sortirem a les 15.30 de l´estació no Rambla dels FGC fins a Plç. Catalunya on agafarem altra tren FGC fins Sant Boi, la plaça del Ajuntament està prop de l'estació.

Ja ningú pot amagar que estem immersos en una greu crisi, que té unes característiques diferents a les anteriors. No només és una crisi financera originada pels crèdits escombraria i l'especulació, és una crisi econòmica (crisi del sistema capitalista), és una crisi energètica, és també una crisi de recursos (crisi ecològica) i també és una crisi alimentària que afecta sobretot a la població del tercer món, és una crisi global que afecta a tots els continents.
Des de mitjans de l'any passat els efectes de la crisi s'estan encebant a Catalunya i l'Estat espanyol, especialment en els treballadors/es. Les xifres de l'atur van augmentant dia a dia amb unes xifres escandaloses, a Espanya s'han sobrepassat els 4,3 milions de desocupats i pot arribar fins als 5 milions, estarem en un país en que, superada la crisi, l'atur estarà assentat entorn a un 15%.
A Catalunya a data de 31 d'agost s'han arribat als 519.129 desocupats/des, els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) se succeïxen un després d'un altre amb el vistiplau, en la majoria dels casos, del Departament de Treball de la Generalitat. I cada vegada és més evident que els empresaris s'estan aprofitant de la por i la incertesa que provoca aquesta crisi entre la ciutadania, reajustant les plantilles de les empreses amb acomiadaments i rebent ajuts de l'erari públic.
Les contínues reformes laborals i negociacions claudicants que han realitzat fins a dia d’avui els sindicats majoritaris, generant pèrdues de drets socials i grans beneficis per als empresaris, han estat determinants per a la desmobilització dels treballadors/es, sumat als baixos salaris i l'augment dels preus fa que la crisi caigui sobre la classe treballadora de forma implacable.
L'efectivitat de les lluites dels treballadors afectats contra aquestes mesures es veuen condicionades per la dispersió de les respostes de lluita i mobilització. A això es suma que la Generalitat i els sindicats majoritaris accepten la reducció d'ocupació a canvi de diners i pau social.
El Decret de 6 de Març 2/2009, que el govern central va acordar, sota el títol de Mesures per al Manteniment de l'Ocupació, amb mesures com l'ajornament del pagament de les quotes a la Seguretat Social o bonificacions als empresaris de quotes per la contractació d’aturats, només els beneficia a ells, amb el risc de l'impagament o condonació de milers de milions com ja va succeir en situacions similars. Ara, amb la pujada d'impostos i l'almoina de 420 euros als desocupats, es tracta d'adoptar mesures de maquillatge, més que solucions reals a la injustícia social.
És hora d'acabar amb aquesta dinàmica de col•laboració, que l'única cosa que serveix és per a perpetuar el sistema capitalista i arremet únicament contra les condicions de vida dels treballadors i treballadores, des de la CGT fem les nostres propostes per a sortir del pou en que ens han ficat banquers, especuladors, multinacionals i empresaris sense escrúpols, amb la col•laboració dels paràsits polítics, que tracten de desviar l'atenció amb els seus vergonyosos casos de corrupció.

Davant la crisi la CGT proposem com mesures més urgents:
• El repartiment del treball, cap a la jornada de 35 hores, l'eliminació de les hores extres, la recuperació del poder adquisitiu perdut, un salari mínim de 1.200 Euros i una Renda bàsica proporcional.
• Proposem desenvolupar polítiques industrials pròpies, preparant el control sindical de les multinacionals, i avançar en tecnologies netes i ecològiques.
• Exigim que s'apliquin polítiques socials: millora del transport urbà i interurbà, trens de rodalia, ampliar els centres d'ensenyament i sanitat Públics.
• Eliminar els interessos dels préstecs, control públic de la Banca.

Ciudadans i ciutadanes de Catalunya, la situació ens obliga a estar desperts, només amb la unitat i la mobilització dels treballadors/es, que som qui generem la riquesa, podrem aconseguir que qui ostenten el poder hàgin de donar solucions als nostres problemes. El dissabte 31 d’octubre a Sant Boi de Llobregat (MANIFESTACIÓ 17.30 h. Pl. Ajuntament) és un dia important per a demostrar el nostre rebuig a les conseqüències d'aquesta crisi, sortirem al carrer a manifestar la nostra protesta i donar les nostres alternatives, si persisteixen en no donar solucions, HAURÍEM DE FER UNA VAGA GENERAL, només ens queda un camí, DIGNITAT I LLUITA.

Escrit per CGT Catalunya