9 de gen. 2011

La Policia Municipal reté una cinquantena de joves al centre de Sabadell

Els agents van produïr cops de porra per tal d'identificar persones que havien estat a l'Ateneu Popular l'Escletxa.
Nou episodi d'enfrontaments policials al centre de la ciutat. Aquesta vegada un fort dispositiu va generar l'alarma i la indignació entre joves que no entenien el que succeïa. Alguns veïns també van expressar el seu rebuig a la tensa situació provocada per agents antiavalots. (Llegir comunicat del MPS)
Cap als volts de la una de la matinada d'aquest divendres una cinquantena de joves es disposaven a abandonar l'Ateneu Popular l'Escletxa on s'hi havia realitzat una “cafeta solidària”. Aquest fet no hagués resultat estrany si no fos perquè fora del recinte els esperaven diversos agents de la Policia Municipal sense previ avís. Tot i que la situació era calmada en un principi aviat es va capgirar. Tal i com el gruix d'assistents caminava carrer amunt alguns policies municipals van voler retenir per la força alguns dels assistents. A partir d'aquí van començar les discussions. Els joves no entenien per què s'escollia determinada gent aleatòriament mentre que els agents persistien en la seva actitut.
Uns 500 metres més amunt, ja al carrer Unió, la situació es va magnificar. Diverses furgonetes, alguna sense distintiu policial, van arribar a gran velocitat al lloc dels fets i en van baixar els membres de la Brigada d'Intervenció Ràpida. D'aquesta manera el carrer quedava tallat i tots els presents quedaven retinguts. Durant tota l'estona que va durar el succés els joves van continuar preguntant el motiu de tot plegat sense rebre cap explicació. Tot i que ningú va poder marxar fins que la Policia Municipal no ho va decidir, només 4 o 5 dels presents van ser escorcollats i identificats, sense encara ara saber-ne el motiu.
Mentrestant, alguns veïns van sortir al balcó per tal d'expressar el seu desacord amb els fets i tot el rebombori generat.

Escrit per Vilaweb Sabadell