27 de gen. 2011

Cassolada contra la reforma de les pensions

“Sabadell contra les retallades i pels drets socials” realitza el seu primer acte de protesta.
La plataforma ha celebrat una concentració aquest dimarts al vespre davant l’ajuntament mentre els assistents feien picar cassoles i tocaven xiulets. La protesta ha acabat amb la lectura d’un manifest on els convocants han emplaçat als ciutadans a mobilitzar-se el proper dijous 27 de gener contra aquesta reforma qualificada com a “un atac als drets socials històrics aconseguits gràcies a la lluita obrera”.
L’acte d’avui, protagonitzat per l’intens fred i el soroll de cassoles i xiulets, ha estat el primer d’una sèrie de mobilitzacions que la plataforma integrada per Ateneu Llibertari, CGT, CNT, CUP, MPS, SEPC i PCPC té previst realitzar en contra de la reforma de les pensions que el govern de Zapatero aprovarà el proper dia 28 segons el sindicat CGT. Entre els punts de la reforma més polèmics figura l’augment de l’edat de jubilació als 67 anys i un augment fins a 41 anys del període cotitzat necessari per cobrar la pensió completa. A més els convocants han acusat el govern i els agents que promouen la reforma de voler “eliminar el sistema públic de pensions substituint-lo per plans privats en mans de bancs i caixes”. Segons la plataforma “per millorar el sistema de pensions públic el que cal es fomentar polítiques d’ocupació de qualitat, reduïr la precarietat i fer el sistema més progressiu”.
La cassolada s’emmarca en un seguit d’actes convocats arreu de Catalunya i de l’estat espanyol contra la reforma de les pensions. Entre les mobilitzacions que més ressò han causat destaca la manifestació celebrada dissabte passat a Barcelona amb l’assistència de varis milers de persones que va acabar amb l’ocupació d’un antic cinema desallotjat hores després per els Mossos d’Esquadra. Els actes culminaran aquest dijous amb una Vaga General convocada per els sindicats CGT, CNT (Catalunya), COS i Solidaridad Obrera i amb el suport d'altres sindicats, organitzacions polítiques i moviments socials.

Escrit per Vilaweb Sabadell