6 d’abr. 2011

Volen a Roy i a Marco Antonio a casa


La plataforma de solidaritat amb els dos sabadellencs detinguts reclama l’alliberament de Roy i el retorn de Marco Antonio
Una concentració convocada ahir al vespre davant l’Ajuntament, que celebrava el seu Ple mensual, va servir, un cop més, per reclamar el retorn a Sabadell dels dos ciutadans d’orígen bolivià que van ser detinguts el mes passat en el marc d’una batuda policial en busca de “sense papers”. Marco Antonio Roca va ser deportat al seu país d’orígen de forma immediata mentre Roy Flores continua pres al CIE de Barcelona.
La plataforma de solidaritat amb els dos sabadellencs, integrada per diverses organitzacions, partits i entitats de la ciutat i encapçalada per la FAIV, va denunciar la seva ‘injusta’ detenció i va fer una crida a la mobilització popular i a la pressió política per tal de resoldre el cas. En el manifest que es va fer públic ahir, la plataforma, va exposar que ‘acabar amb la criminalització del col·lectiu immigrant i denunciar les actituds racistes i xenòfobes a la nostra ciutat constitueix un repte i un desafiament per a la convivència democràtica i la cohesió social’, i que això representa ‘un compromís i una obligació per a tota la ciutadania’.

Moció a la Junta de Portaveus

Entesa per Sabadell, ICV-EUiA i ERC portaran a la Junta de Portaveus del proper divendres una moció a favor del retorn de Roy i Marco Antonio, palesant la seva integració i el seu arrelament social i familiar a la ciutat i exigint que es duguin a terme els passos necessaris, per part del Consistori, per a que això sigui possible.

Escrit per Vilaweb Sabadell