28 de juny 2013

El sector ferroviari de CGT es mobilitza: manifestació estatal el 29 de juny a Madrid, i vagues els mesos de juliol i agost

El divendres 14 de juny es va celebrar una reunió entre tots els sindicats amb representació a RENFE i ADIF, de cara a establir una nova fulla de ruta unitària de mobilitzacions per a defensar-nos de les agressions que es sobrevolen sobre el ferrocarril públic i sobre les garanties d’ocupació dels ferroviaris i ferroviàries, i de la qualitat d’aquesta ocupació. En ella, cada sindicat ha posat sobre la taula els seus pensaments, inquietuds i decisions sobre el que estan disposats a fer en el moment actual, a la llum dels esdeveniments que ens afecten.

CGT hem explicat a tots la nostra intenció de començar un procés de mobilitzacions des de ja, doncs creiem que estan totalment en perill les ocupacions i les seves condicions en tot el sector ferroviari, proposant-los a tots els sindicats la necessitat de confluir en accions conjuntes, doncs estem segurs que la unitat d’acció és la nostra principal eina de lluita.

Des de CGT estem molt preocupats amb tot el que estan anunciant en relació amb:

• Els llocs de treball al sector ferroviari

• Els ERO’s anunciats a RENFE i ADIF

• Les retallades a Cremonini

• El futur dels treballadors de les Contrates Ferroviàries, Serveis Auxiliars, Comfersa, etc...

• Les habilitacions per al personal de l’extinta FEVE

• La imminent liberalització del ferrocarril. El dia 31 de Juliol és la data marcada per a la liberalització del transport de viatgers, encara que ja està des de fa temps en marxa la de les Mercaderies.

• Les supressions de trens de mitja distància a partir de la declaració de les OSP (Obligació de Servei Públic) recentment aprovades i posades ja en marxa.

• El tancament de línies anunciades, la dimensió de les quals és una incògnita fins al 23 d’Agost.

• La Fragmentació d’ADIF en dues empreses diferents i RENFE en altres quatre, al llarg d’aquest any.

Des de CGT entenem que cal començar ja a donar clars senyals de que no anem a permetre aquest disbarat, amb mobilitzacions unitàries de tots els sindicats. Aquesta vegada no ha estat possible posar-nos d’acord perquè cada organització analitza els ritmes d’aquesta confrontació amb criteris diferents. Alguns creuen que encara no és el moment i altres que cal negociar abans de mobilitzar-se. Tal vegada en el futur sigui possible la unitat i esperem que no sigui massa tard.

La CGT ha convocat ja una Manifestació estatal a Madrid per al dia 29 de Juny, de tots i totes les ferroviàries que desitgin expressar la seva indignació amb la situació que vivim. Sortirà a les 12,00 hores de Atocha i acabarà en la Puerta del Sol.

Esperem que acudeixin molts ferroviaris i ferroviàries, almenys els que intueixin que està en joc el seu lloc de treball i, per tant, el seu futur, el que és absolutament cert.

A més CGT convocarà vagues durant els mesos de Juliol i Agost, a les quals encara no ha posat dates tancades, amb la finalitat de seguir intentant la unitat d’acció amb tots els altres sindicats, doncs entenem que aquesta és la veritable eina per a afrontar aquesta situació, la qual és la més perillosa per als ferroviaris de tota la seva història.

L’ÚNICA SOLUCIÓ ÉS LA MOBILITZACIÓ!

Sector Federal Ferroviari de la CGT
http://www.sff-cgt.org