4 de juny 2013

La Secretària d’Organització de CGT Barcelona recupera el dret a manifestar-se

 
 
La secretària de la CGT de Barcelona empresonada l’any passat recupera el dret a manifestar-se.
Laura Gómez va passar-se 23 dies en presó preventiva per participar en una ’performance’ pacífica davant la Borsa de Barcelona en la vaga general del 29 de març de 2012.

Laura Gómez, secretària d’Organització de la CGT de Barcelona, ja pot tornar a participar en manifestacions. Així ho ha decidit la secció desena de l’Audiència de Barcelona que ha estimat el recurs presentat pel sindicat CGT contra la sentència que fa més d’un any va imposar-li a Gómez el jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona i que, entre d’altres coses, li prohibia participar en manifestacions.

La sindicalista va ser detinguda el 24 d’abril de 2012 i va passar-se 23 dies en presó preventiva després de participar durant la vaga general del 29 de març en una perfomance de l’organització llibertària davant la Borsa de Barcelona, que va consistir en la crema controlada d’una caixa de cartró amb uns quants papers, que simbolitzaven bitllets, sense que es registrés cap incident. Gómez va quedar en llibertat el 17 de maig de l’any passat, després de pagar una fiança de 6.000 euros.

L’Audiència considera que el jutjat no justifica prou la mesura cautelar de limitar el dret de reunió i manifestació, ja que no concreta les denúncies anteriors per conductes agressives de Gómez i que fonamentarien el risc de reiteració delictiva en què es basa la restricció. Per la simple participació en l’acció esmentada, a Gómez li van imputar els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, acusacions que van portar la Fiscalia a demanar-li fins a 36 anys de presó si s’estimés la condemna màxima per a cadascun dels presumptes delictes.

En un comunicat, la CGT ha recordat que sempre han defensat que amb aquesta mesura cautelar "s’estava vulnerant un dret fonamental, com és el de manifestació". Per al sindicat, "la detenció i empresonament de Laura van ser una aberració desproporcionada emmarcats dins de la campanya repressiva que van iniciar l’anterior conseller d’Interior Felip Puig i el director general dels Mossos, Manel Prat".

Font: El Triangle