9 de febr. 2010

El primer dels judicis contra treballadors d'Estampaciones Sabadell acaba amb la seva absolució

Els cinc treballadors d'Estampaciones Sabadell (ESSA) que s'enfrontaven a un judici penal per insults i amenaces contra la direcció d'aquesta empresa de Palau-solità i Plegamans han quedat lliure sense càrrecs. Segons un comunicat, el sindicat CGT ha apuntat aquests treballadors han quedat absolts per manca de proves i els dirigents anarquistes han acusat a la direcció de fals testimoni. Aquest és l'enèsim capítol de l'enfrontament entre direcció i treballadors arran del seguit d'Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha presentat l'empresa i que, de fet, encara estan en vigor. Els fets jutjats avui, precisament, es remunten als aldarulls que es van produir arran de la presentació del segon d'aquests EROs i que també, van acabar amb danys materials a l'interior de les instal·lacions de la factoria.
Aquests danys també s'han de jutjar en una propera sessió, però en aquest cas serien més de cinc els treballadors inculpats. Antonio López, un dels portaveus dels treballadors, ha recordat que durant els últims anys "ESSA Palau ha reduït la seva plantilla de 800 o 1.000 treballadors a uns 400 i l'objectiu és reduir-la encara més per fer contractes precaris i externalitzar la producció". Aquella protesta es va fer davant de la fàbrica i, segons sosté l'empresa, va desembocar en la destrucció de material d'oficina de la factoria.

Desenes de treballadors es concentren davant els jutjats

Davant dels Jutjats de Sabadell també s'han concentrat desenes de treballadors de l'empresa per acompanyar els cinc treballadors jutjats i consideren que tot plegat es deu a una campanya de "repressió contra els sindicats" orquestrada per la direcció d'ESSA Palau "per castrar qualsevol oposició al seu programa laboral". Durant el mes de gener, a més, es va gestar una vaga indefinida que hauria d'haver començat el passat 14 de gener, però que es va retirar després que l'empresa també anunciés que no aplicaria el que hauria estat sisè ERO dels últims mesos. Aquesta empresa, fundada a Sabadell a mitjans del segle XX, treballa en l'àrea de la matriceria, la soldadura i la pintura.

Escrit per Ràdio Sabadell