24 de set. 2010

4 detinguts per encadenar-se en dues Empreses de Treball Temporal

Tres nois i una noia, tots membres del Moviment Popular de Sabadell, es troben en dependències policials a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sabadell.
'Sabadell per la vaga general', una coordinadora que aplega una desena d'entitats i sindicats de la ciutat, havia convocat una concentració a la cèntrica plaça de l'Àngel per donar suport a la vaga general del proper 29 de setembre. A les cinc de la tarda una trentena de persones s'han desplaçat fins el carrer Doctor Puig, moment en qual els quatre activistes s'han encadenat a dues Empreses de Treball Temporal. Els convocants han desplegat quatre pancartes on es podia llegir "Davant les retallades socials, 29-S vaga general" o "Davant 18.000 aturades a Sabadell, vaga general" i durant gairebé dues hores han estat repartint fulletons informatius sobre els motius de la convocatòria.

Detencions

A les set de la tarda tres patrulles del Mossos d'Esquadra han entrat a les empreses 'IMAN' i 'Intempore', han identificat els joves i han tallat amb una cisalla les quatre cadenes amb les que s'havien lligat a les portes de les oficines i a les taules de l'interior. Immediatament se'ls han endut cap a comissaria i cap dels quatre ha ofert resistència de cap mena. A més dels encadenats, dos membres del Serveis Informatius Populars de Sabadell i de Vilaweb Sabadell han estat identificats pels agents de la policia autonòmica.

Concentració de resposta

En aquests moments una cinquantena de persones està concentrada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la ciutat. El portaveu de 'Sabadell per la vaga' i el Moviment Popular de Sabadell, Oriol Sorolla, s'ha mostrat preocupat per l'estat dels detinguts i ha afirmat que 'no tenim notícies de quan declararan i tampoc la seva advocada'. Sorolla ha dit que aquesta ha estat tan sols 'la primera de les mostres de suport que l'esquerra anticapitalista a Sabadell i arreu del país farà i està fent efectives per la vaga general del proper 29 de setembre'.

Llibertat amb càrrecs pels 4 detinguts

Després de passar més de cinc hores a la comissaria dels Mossos d'Esquadra la detenció dels quatre joves que s'havien encadenat a dues ETT's queda suspesa i se'ls acusa de 'violació de domicili jurídic'.

Escrit per Vilaweb Sabadell

La Federació Local de CGT Sabadell es solidaritza amb les 4 persones detingudes durant les accions prèvies al 29S.