1 de jul. 2011

Cirsa compra la planta de Sharp i els sindicats temen pels llocs de treball

La multinacional japonesa Sharp abandonarà la producció a l'Estat espanyol després d'haver arribat ahir a un acord amb Nortia, propietat del grup d'oci Cirsa, per vendre la planta de Sant Cugat. Sharp va confirmar ahir la transmissió dels actius industrials a Nortia, que hi farà part del seu procés de fabricació de màquines recreatives. Davant d'aquest anunci, la secretària general de la secció sindical de CCOO de Sharp, Vicky Hinojosa, ha explicat que el comitè d'empresa treballarà per garantir la continuïtat de les 300 persones de la plantilla. Els treballadors faran avui una assemblea per decidir quines accions de protesta fan.
La companyia japonesa deixarà de produir televisors amb tecnologia LED el mes de setembre i la planta es reconvertirà. Sharp mantindrà en nòmina un centenar de treballadors –un terç de la plantilla– de l'àrea comercial i del departament d'R+D, tot i que, segons Hinojosa, no continuaran treballant a les instal·lacions de Can Sant Joan.
Cirsa s'ha compromès a “absorbir una part important del personal de producció”, cosa que podria garantir la continuïtat d'un centenar de treballadors més. Sharp, que en els últims anys ha presentat tres expedients de regulació d'ocupació (ERO), en presentarà un altre demà.
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha valorat “molt positivament” l'aposta de Cirsa ja que permet “mantenir la planta a la ciutat i donar-li viabilitat productiva”. Conesa és conscient que l'ERO “pot provocar el manteniment de gran part dels llocs de treball però el sacrifici d'alguns altres” –al voltant d'un centenar– i demana que durant aquest procés s'incentivin mecanismes com ara els de les jubilacions anticipades.
La solució que s'ha trobat per a la planta de Sharp a Sant Cugat ha estat similar a la de la planta de Sony a Viladecavalls, que Ficosa i Comsa Emte van comprar l'últim trimestre de l'any passat.

Escrit per El Punt