14 d’oct. 2011

Concentració:Artur Mas no ets benvingut!-Hotel Verdi Sabadell-18/10/11 19.30h


El president de la Generalitat Artur Mas visita Sabadell, convidat a l'entrega dels Premis Cambra 2011 a l'Hotel Verdi(Av. Francesc Macià, 62). Aquests premis pretenen reconèixer un l'esforç de certes empreses, entitats i comerços per fer de Catalunya un país més competitiu en l'actual crisi econòmica. Mentre es premien els empresaris, la classe treballadora en actiu o a l'atur, pensionistes, jubilats i estudiants, estem patint una onada de retallades socials i laborals tant per part del govern de la Generalitat com pel govern central.

Aquestes són algunes de les principals retallades del govern d'Artur Mas:

- Sanitat Pública: 1000 milions menys d'euros destinats a la Sanitat Pública. Eliminació del servei nocturn en diversos CAP, serveis concentrats en menys centres, que causa l'augment de les llistes d'espera i que la població es vegi obligada a desplaçar-se a CAP més llunyans.. Menys inversions en nous equipaments. Ajornament de nous projectes en funció de la disponibilitat pressupostària i els nous centres queden pendents d’aprovació.

- Prestacions socials: Deixaran de ser universals els 638 euros anuals per fill menor de 3 anys, o els 745 fins als 6 anys, si són monoparentals o nombroses. Retardar la llei de la dependència, el conseller Cleries ha avisat que potser s'haurà de retardar el calendari de desplegament de la llei. Hi ha més de 54.000 persones en llista d'espera per rebre l'ajut.

- Educació: Reducció de les despeses corrents als centres, es retalla un 20% la factura de les despeses corrents (llum, calefacció, aigua, paper,etc). Congelació del pla de digitalització a les aules. Reducció dels professors, es redueixen en 2000 les places de docents inicialment previstes. Els ajuts passen de 800.000 euros de subvencions a 240.000. Reducció del finançament a les universitats, es retallarà un 10% el finançament de les Universitats. Es negociaran els ajuts Universitat per Universitat. Augment de les taxes dels estudiants universitaris, augment del cost de la matriculació, especialment dels màsters.

-Mitjans de comunicació públics: Reducció de sous a TVC, Catalunya Radio, i reducció de personal de la CCRTV.

Mentre es retallen serveis socials bàsics, es faciliten els acomiadaments i s'abarateixen els seus costos, es temporalitzen i els nous contractes de treball cada vegada són més precaris; Artur Mas, president del govern de les retallades socials, entrega medalles a la classe empresarial de la ciutat. Perquè estem farts de pagar sempre nosaltres les crisis del sistema, mentre amb els nostres impostos es rescaten bancs. És per tot això que ens oposem a la visita del president del govern de la Generalitat culpable dels atacs als serveis públics bàsics, a la nostra ciutat. És hora d'organitzar-se i lluitar!

Escrit per CGT Sabadell i CNT Sabadell