7 d’oct. 2011

Tornen a convocar pel 12-O un concert neonazi a Sabadell


MANIFEST CONTRA EL CONCERT NEONAZI A SABADELL

El Moviment Popular de Sabadell reclama a l'Ajuntament que presenti una querella contra els organitzadors i l'amo del local
La fiscalia va obrir una investigació en el concert de l'any passat.
Democracia Nacional ha convocat a través d'internet, pel 12 d'octubre, un concert a Sabadell amb les actuacions dels grups neonazis Brigada 1238 i Para Bellum per celebrar el Dia de la Hispanitat. “Per mesures de seguretat”, els organitzadors no han donat a conèixer encara el lloc exacte de l'acte, que es revelarà durant la festa nacionalista prèvia que es farà a Montjuïc. Tot i això, tot indica que podria ser a la sala Kon-fusion, que està situada a la Zona Hermètica i on l'any passat ja es van aplegar 250 persones en un concert amb els grups d'orientació neonazi Batallón de Castigo i Más que Palabras.
La fiscalia va investigar aquesta actuació per dirimir si els seus intèrprets, amb les lletres de les cançons, havien incorregut en un delicte de provocació a l'odi i un altre de difusió d'idees que justificaven el genocidi. Malgrat que es va anunciar l'obertura d'aquest procés, es desconeix si va tenir alguna conseqüència per als organitzadors.
Per això, la convocatòria del concert pel 12 d'octubre ha aixecat polseguera a la ciutat. El Moviment Popular de Sabadell (MPS) ha advertit l'Ajuntament del “relaxament” que hi ha respecte als grups neonazis, i va demanar que es tanqui el local on es farà el concert perquè fomenta uns valors que estan prohibits i penats. També reclama al consistori que presenti “una querella” contra els organitzadors i el propietari del local. El MPS ha convocat per avui una reunió per coordinar una resposta conjunta de les entitats sabadellenques. Juli Fernández, d'ERC, ha instat l'Ajuntament, el Departament d'Interior i la fiscalia a impedir el concert perquè “fer apologia del nazisme és delicte”.

Escrit per El Punt Avui