6 d’oct. 2011

Sabadell Acull Infants Sahrauís es concentra per trencar el silenci mediàtic

Aquest dimarts a les vuit del vespre, SAIS ha convocat una concentració davant de l’Ajuntament per a denunciar les darreres agressions i morts que pateix el poble sahrauí.
Un grup de persones es reuneixen a la plaça Sant Roc per a recordar a la ciutadania la vulnerabilitat a la que es veu sotmesa el poble sahrauí en mans del Regne del Marroc. L’associació Sabadell Acull Infants Sahrauís fa de nexe amb la lluita del territori ocupat i exposa la seva visió en relació als esdeveniments de les darreres setmanes.
SAIS declara el seu màxim rebuig a les ‘agressions incontrolades dels colons marroquins contra els habitants sahrauís de la ciutat de Dajla, sospitosament promogudes i permeses per la policia marroquina, a pocs dies de la celebració de les sessions de la Comissió de Descolonització de la ONU’.
L’acte ha transcorregut articulat per una barreja d’emoció i ràbia al recordar la mort del jove sahrauí, Maichan Mohamed Lamin Lahbib, apallissat per colons marroquins. L’associació pretén la sensibilització de la població occidental envers l’ocupació permanent que pateix el poble sahrauí. Un membre de l’Associació explica com ‘des del Marroc es fan córrer versions contradictòries i falses amb l’objectiu de desacreditar les persones compromeses amb la lluita i mostrant-se com a víctimes d’una violència que han desencadenat ells mateixos’.

Escrit per Vilaweb Sabadell