2 de jul. 2014

Comunicat de CGT del Vallès Oriental sobre la situació actual a Panrico Santa Perpètua de Mogoda

 
 
COMUNICAT DE LA CGT DEL VALLÈS ORIENTAL SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL PANRICO SANTA PERPÈTUA 

Des del Sindicat CGT del Vallès Oriental, volem fer arribar a la opinió pública la situació actual del conflicte que «manté» la plantilla de Panrico.

En primer lloc informar que "NO ESTAN TREBALLANT" per la qual cosa els productes que estan a les prestatgeries dels supermercats "NO ELS ESTAN PRODUINT els i les treballadores de PANRICO SANTA PERPÈTUA".

Divendres passat dia 13 de Juny, CCOO va pressionar per acabar amb la vaga i aquesta vegada ... sí ho va aconseguir, es va votar desconvocar. Així les coses, el dilluns 16 els treballadors i treballadores es van presentar a l’empresa per entrar a treballar però "NO SE’LS PERMET ENTRAR A TREBALLAR " i el President del Comitè va informar que havia rebut un correu en què l’empresa li comunicava que "DONAVA VACANCES A TOTA LA PLANTILLA "; situació totalment irregular, ja que les vacances han de ser pactades i no estan dins de l’acordat en conveni.

Seguidament va informar que a partir de dimarts 17 de juny s’iniciava període de consultes per un nou ERTO que ha posat l’empresa a tota la plantilla, d’entre sis mesos i un any de suspensió de contracte (a l’atur).

Així doncs, el període de negociacions va finalitzar el divendres 20 de juny sense acord. Segons el president del Comitè d’Empresa, aquesta diu que les vacances donades als i les treballadores es consideren permís retribuït des de dilluns 16.

Acabades les negociacions del ERTO es va parlar aquell mateix dia a la tarda sobre l’ERO d’extinció, i l’empresa manté que realitzaran els acomiadaments tal i com els ha validat l’Audiència Nacional, anunciant la seva intenció d’acomiadar 38 treballadors a partir del dilluns 23 (de moment no s’han produït).

Tot el que ve succeint des que «van desconvocar la vaga» ens sembla premeditat ... si desconvoques la vaga, els i les treballadores es dissolen, el Comitè d’Empresa es queda amb total llibertat per fer i desfer sense oposició ni presència dels i les treballadores, així les coses, esperem que no es produeixi el màrqueting que sembla vénen buscant des que es va convocar la vaga, en primer lloc que l’empresa rebaixi uns 50 acomiadaments i sol·liciti a canvi la retirada de les denúncies (això ve sonant fa temps), d’aquesta manera el Comitè es posarà la «medalleta» de salvar uns llocs de treball, l´Empresa aconseguirà la retirada de les denúncies i tenir les mans netes en aquest procés, i la Generalitat sortirà com salvadora de la planta de Panrico a Santa Perpètua.

Qui se’n recorda dels 0 acomiadaments 0 rebaixes? Qui se’n recorda dels 80 acomiadaments que s’han de produir? Qui es recorda dels 31 acomiadaments que ja s’han produït? I dels 8 disciplinaris?

L’ERTO fa olor d’arranjament pagant les pagues, les vacances i «medalleta». Tots saben que no hi ha causes per l’ERTO, però això els importa una merda.

La lluita és l’únic camí!
CGT VALLÈS ORIENTAL

Més informació:
- WEB CGT VALLÈS ORIENTAL
- TWITTER CGT VALLÈS ORIENTAL
- TWITTER CGT PANRICO