25 de jul. 2014

Triomf de l’autogestió i el suport mutu a Can Vies

Comunicat Secretariat Permanent CGT Catalunya

 
 
Triomf de l’autogestió i suport mutu a Can Vies

Els fets dels darrers mesos a Can Vies han traspassat l’àmbit de les parets, del barri i de la ciutat per esdevenir un símbol de la confrontació entre dos models d’organització social: D’una banda l’ anomenada ’democràcia autoritària’, marioneta de la burgesia, que entén el diàleg a cop de decret i repressió. De l’altra, la força dels moviments populars de base, horitzontals i que practiquen l’autogestió, el suport mutu i la solidaritat com a part del seu ADN vital.

El primer error de càlcul de l’Ajuntament va ser creure que el poble pot aguantar indefinidament actituts xulesques, amenaces i injustícies. Can Vies, Sants, barris de Barcelona i d’altres ciutats es van rebel·lar contra la prepotència i destrucció d’un espaï referent pel barri. Es va patir ocupació policial dels carrers, 73 detingudes i muntatges policials incriminatoris.

Però es va resistir i una part de Can Vies segueix dempeus. En pocs dies, tota l’energia del voluntariat veïnal es va posar en marxa i s’iniciaren les tasques de desenrunament. Amb el mateix esperit de construcció positiva d’allò que el regidor de Sants-Montjuïch va decidir enderrocar, es posa en marxa un ambiciós projecte de mecenatge.

Avui, podem dir que s’ha aconseguit amb escreix. Més de 1600 persones i organitzacions han fet possible arribar, i ara superant, la xifra necessaria. L’autogestió es un motor que genera solidaritat i suport mutu, massa potent com per intentar aturar-ho. Can Vies tornarà a seguir sent el referent que sempre ha estat.
Des de CGT de Catalunya hem recolzat tot el que hem pogut aquests mesos, a molts nivells de l’organització. Hem fet un esforç de difussió, aportacions i solidaritat. Portem un món nou en els nostres cors i és el món que es construeix amb el ciment de Can Vies. Un nou món que entra en conflicte amb una classe política i un Estat al servei del Capital, l’especulació i el negoci amb la vida de les persones, com s’ha vist amb les actuacions dels diferents governs municipals de Barcelona en relació Can Vies.

Volem finalitzar aquest comunicat recordant el conpromís de la CGT de Catalunya amb l’autogestió, compromís que comporta també la defensa dels espais alliberats i l’okupació.

Secretariat Permanent
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya
Dimecres, 23 de juliol