23 de gen. 2015

CGT Catalunya denuncia a Inspecció de Treball la concessió d’incapacitat permanent als guàrdies urbans condemnats per tortures Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya





Roda de premsa informativa i presentació de la denúncia:
Divendres 23 de febrer, 11 hores
Inspecció de Treball (Barcelona). C/ Travessera de Gràcia 330


La CGT de Catalunya presenta demà divendres dues denúncies contra la concessió d’incapacitat permanent als guàrdies urbans Bakari Samyang Davila i Víctor Bayona Viedma davant Inspecció de Treball, a l’Institut Nacional de la Seguretat Social i l’Institut Català d’Avaluacions mèdiques (ICAM).

Ambdós agents estan condemnats per fals testimoni i tortures al ciutadà de Trinidad i Tobago Yuri Jardine i involucrats en els fets del 4F com a presumptes responsables dels mateixos greus delictes.

Demanem la revocació d’unes concessions arbitràries, simultànies i que coincideixen en el temps amb l’entrada a presó dels torturadors.

Des de la CGT de Catalunya considerem que l’impunitat facilita que es repeteixin els mateixos comportaments en el futur. Recordem com 4 mossos d’esquadra condemnats per tortures van ser indultats dues vegades pel govern espanyol tot just fa 2 anys i escaig.

No oblidem tampoc els 4 anys complerts pels responsables del GAL, dels 75 de condemna per tortures i assassinats. Tots ells, també, rebent pensions vitalícies pagades pels ciutadans.

Denunciem unes pràctiques immorals sobre comportaments aberrants que busquen només garantir la fidelitat dels cossos policials al poder polític, enviant un missatge molt perillós, doncs no importa el que facis rebràs l’ajuda adient.
El cas és, a més, un escarni pels milers de treballadors i treballadores que pateixen malalties cròniques i que són ignorats un i altre cop pel mateix ICAM que premia torturadors.

La CGT farà tot el possible per combatre tota impunitat i seguirà combatent les injustícies als centres de treball i el carrer amb la màxima determinació que demanen els temps que vivim.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
Barcelona, a 22 de gener del 2015