9 de maig 2010

Marxes a Madrid contra la crisi i Manifestació final a Madrid contra la cimera de la Unió Europea-16/5/10

Envia un email a cgtsabadell@hotmail.com si vols participar en la manifestació de Madrid del dia 16 de maig, s'està intentant muntar un autobús que surti directament de Sabadell.
Amb el 1r de Maig com inici de la campanya, la CGT es posa en marxa contra la crisi de l’1 al 16 de maig, amb accions, concentracions i manifestacions al llarg de les rutes de les marxes, per a confluir a Madrid el diumenge 16 de Maig.
Després de l’acte de trobada de les marxes, ens unirem a la gran manifestació unitària que es portarà a terme a Madrid en contra de la nefasta presidència europea espanyola, les polítiques econòmiques i socials de la Unió Europea, i els objectius de la cimera UE-Con Sud Llatinoamericà que es realitzarà en aquestes dates a Madrid. Del 14 al 18 de Maig a Madrid, un ampli llistat de col·lectius i organitzacions portaran a terme un seguit d’activitats i mobilitzacions, amb motiu de la reunió de Presidents de la Unió Europea.
La realització d’aquestes Marxes Confederals va ser aprovada en la Plenària Extraordinària del Comitè Confederal sobre Mobilitzacions contra la Crisi, com una important i potent activitat sindical i social en la qual s’impliqués tota l’Organització per a seguir treballant i construint la mobilització social que ens condueixi a la Vaga General, al costat d’altres accions, mobilitzacions… descentralitzades per territoris i sectors que periòdicament s’estan ja organitzant i desenvolupant i que dia a dia ens permeten tenir presència en el carrer, defensant els drets laborals i socials.

LLOCS DE COMENÇAMENT DE LES MARXES

1. Andalusia – Madrid.

2. Lisboa (Tractat de Lisboa) – Madrid

3. Galícia – Astúries - Cantàbria – Euskadi – Castella-Lleó – Madrid.

4. Catalunya – Aragó – Madrid

5. País València i Murcia - Madrid.

Planificació de l’arribada a Madrid el 16 de maig

S’organitzarà l’arribada entre el SP Confederal i la Territorial de Madrid CLM i Extremadura. Es vol arribar a Madrid i recórrer els últims Km. (1,30 hores caminant, per tant, 3-4 km) per a confluir en una Concentració Final.
Participarem com CGT en la Manifestació del dia 16 de Maig a Madrid, amb identitat pròpia, juntament amb la resta d’organitzacions i moviments socials que s’estan mobilitzant contra la Unió Europea i el sistema capitalista. La confluència amb la resta d’organitzacions socials és una bona eina per a seguir construint la mobilització social i laboral i una bona forma que CGT segueixi convertint-se en el referent sindical de lluita que els treballadors tenen plantejada contra aquesta crisi.

9.30 hores: Arribada de les 4 Marxes a Madrid.

10h-11.30h: Recorregut de les Marxes per Madrid fins a confluir en la Manifestació conjunta.

11.30-12 hores: Acte de Recepció de les Marxes, benvinguda a les organitzacions internacionals.

12 hores: Incorporació com bloc a la Manifestació amb la resta d’organitzacions.

Planificació de les Marxes

a) Actualment, des de cada Territorial, es treballa en el procés organitzatiu dels recorreguts de les diferents Marxes (s’informarà oportunament dels recorreguts des del Nord, Sud, Est i Oest).

b) Existeix una Marxa que s’inicia des de Lisboa, que estem organitzant conjuntament amb Ecologistes en Acció, Baladre i altres col·lectius, que està definint les etapes del seu recorregut: 5 maig – Lisboa; 6 maig – Badajoz; 7 maig - Mèrida; 8 maig – Càceres; 9 maig – Plasencia; 10 maig – Navalmoral; 11 maig – Talavera; 12 maig – Toledo; 13 maig – Alcorcón; 14 maig - Madrid

c) Autobusos a Madrid: des de diferents localitats sortiran autobusos la nit del dia 15, que arribaran a Madrid entre les 8 i les 9 h. del matí del dia 16, als punts de sortida de la part final de les marxes.

Per què marxem a Madrid?

- Perquè des del 2008, més de 2,5 milions de persones hem perdut la feina.

- Perquè gairebé 5 milions de treballadors i treballadores estem aturats en contra de la nostra voluntat i les persones joves suportem taxes d’atur del 40%.

- Perquè 1,2 milions de persones aturades no percebem cap prestació i prop de 300.000 malvivim amb 420€

- Perquè els empresaris ens acomiaden lliurement i impunement sense causa o causa falsa i la "justícia" i les "lleis" els avalen.

- Perquè l’acomiadament és lliure, fàcil i barat: més de 4 milions de persones treballadores tenim contractes temporals i els nostres acomiadaments surten gratis o màxim amb 8 dies d’indemnització per any treballat.

- Perquè 11 milions de treballadores i treballadors dels 18,7 milions d’ocupats, som mileuristes, amb rendes anuals inferiors a 9000€

- Perquè les nostres rendes salarials van caure el triple que les empresarials en el 2009.

- Perquè els 7 grans Bancs i Caixes van obtenir 17.000 milions de euros de beneficis nets en el 2009 i les retribucions dels consellers i directius de les grans empreses van créixer el 19,1%.

- Perquè el 68% dels 8,2 milions de pensionistes tenen una pensió anual que no arriba al salari mínim interprofessional.

- Perquè empresaris financers, del maó, de l’energia, de les telecomunicacions, de la indústria, es van enriquir extraordinàriament amb les seves especulacions immobiliàries, les seves especulacions sobre les matèries primeres, els aliments, etc., etc., ens "van obligar" a endeutar-nos, hipotecar-nos, consumir sense límits i avui, ni tenim casa, ni treball|feina ni futur.

- Perquè ara ens diuen que no hi ha diners per a les pensions futures i ens volen baixar les pensions, volen que treballem més anys i tornar a endeutar-nos amb els fons privats de pensions.

- Perquè ens han congelat el salari i intenten negar-nos la possibilitat de la negociació col·lectiva

- En resum, perquè ens continuen retallant els drets socials, laborals i les llibertats.

- Perquè aquest model econòmic i social productivista, desarrollista, consumista és injust, irracional i atenta contra la vida del planeta.

Comitè Confederal CGT