22 de maig 2010

Absolen quatre joves acusats d’usurpació

Se’ls jutjava per haver okupat un immoble el desembre del 2007 en una acció que es va dur a terme com a protesta per la situació de l’habitatge
L’any 2007 varis joves van ocupar un edifici abandonat situat al carrer Plans per convertir-lo en el seu habitatge. L’immoble, que va rebre el nom de “el Partenó”, va ser desallotjat el març del 2008 pels Mossos d’Esquadra sense que “s’informés prèviament als seus ocupants de la possibilitat de ser desallotjats ni se’ls mostres cap ordre judicial” com denunciaven els encausats. Avui al matí han estat jutjats per aquets fets i absolts del delicte d'usurpació que se'ls imputava, en un estrany judici en el qual ningú -ni fiscals ni propietari, que havia retirat la denúnica- ha acabat demanant la condemna dels joves.
En un comunicat difós prèviament al judici, els joves anunciaven que l’acció d’okupar el Partenó estava emmarcada dintre la campanya de denuncia que l’Assemblea d’Okupes duia a terme per denunciar 'l’especulació existent en matèria d’habitatge a Sabadell' gràcies a la qual, segons les paraules del col·lectiu, “bancs, caixes, constructores i immobiliàries es lucraven amb el patiment de la majoria de la població”, “aquesta situació ha causat la crisi actual” segons el mateix comunicat. Una de les joves considerava “vergonyós que se’ls jutgés per denunciar l’especulació dels habitatges mentre actualment es produeixen desnonaments de famílies que no poden pagar la hipoteca”.
Els joves s’enfrontaven inicialment a una pena-multa de 2300 euros per a cadascun dels acusats del delicte d’usurpació. Però poc abans de celebrar-se el judici, el fiscal ha retirat els càrrecs amb el resultat d’una absolució per a tots els acusats. Tal i com ha explicat l’advocada dels joves “el propietari havia retirat la denúncia just desprès de ser desallotjat l’immoble i el fiscal ha demanat l’absolució al comprovar que no existia objecte de delicte, doncs la casa estava abandonada i el propietari no exercia la possessió de l’immoble”, la mateixa advocada valora “molt positivament la sentència ja que pot ser un precedent en els judicis per usurpació a Sabadell”.
Paral·lelament al judici hi ha hagut una concentració a les portes dels jutjats en suport als quatre encausats.

Escrit per Vilaweb Sabadell