28 d’oct. 2010

Concentració solidaria amb el Poble saharuí-Ajuntament Sabadell-28/10/10 20.30h

Les dues entitats de solidaritat amb la causa sahrauí de la ciutat convoquen una concentració demà dijous a la tarda davant l’Ajuntament en protesta per la mort d’un menor saharuí en un control de la policia marroquí prop d’un campament de refugiats situat a les afores de El Aaiún

Solidaris amb el Poble Sahrauí i Sabadell Acull Infants Sahrauís es sumen així als actes de protesta convocats arran de l’incident. D'acord amb la trobada setmanal de la Roda de la Pau les entitats han decidit convocar una concentració en protesta per la “dramàtica situació” que s’està vivint als territoris del Sàhara Occidental i contra l’ocupació d’aquest territori per part del Regne del Marroc.

La mort del menor saharuí es va produir diumenge passat en un campament de refugiats saharuís situat a les afores de la ciutat de El Aaiún. El campament de protesta havia estat rodejat per la policia i l’exercit marroquí impedint l’entrada i la sortida de persones i mercaderies. Segons les organitzacions solidaries amb el poble saharuí, una furgoneta intentava accedir al campament quan varis agents que formaven part d’un control policial van disparar sobre el vehicle ocasionant la mort del menor, que viatjava al seu interior i varis ferits més. L’incident ha estat l’últim d’una escalada de tensió entre activistes i forces de seguretat marroquí que ha tingut lloc les ultimes setmanes.

Entre les convocatòries a nivell estatal destaca una manifestació convocada a Madrid el proper dissabte 13 de novembre.


Escrit per Vilaweb Sabadell