17 de febr. 2009

Crida a la coordinació de lluites contra la crisi al Vallès-Casal de l´esquerra Badia-23/2/09 10h

La situació de la comarca és molt greu: Ficotriad, ACC, Delphi, Sony, Estampaciones Sabadell, Diari de Terrassa... són només alguns exemples d’una llarga llista d’empreses en crisi. L’atur oficial de gener al Vallès Occidental afecta ja 61.000 treballadors i treballadores. Va començar la construcció, segueix tota la indústria relacionada amb l’automòbil i metall, però les repercussions d’aquesta cadena de ERO’s i tancaments es deixen sentir a tot arreu.
La lluita empresa a empresa poc pot fer per aturar els plans patronals i la crisi. La resistència queda aïllada, el ressò social és puntual, més encara quan les empreses són petites, perquè moltes patronals van directament a l’aplicació de la llei concursal. La Generalitat, quan al final ha de decidir, acaba aprovant els ERO’s.
El problema no és simplement contable o de viabilitat econòmica de moltes empreses, cal que la nostra lluita i la defensa de tots els llocs de treball arribi a tenir un ressò polític i social. És indignant que hi hagut milers de milions de diner públic per la banca (250.000 milions d’euros, l’equivalent a quasi 5.000 euros per habitant) i que se salven els seus “mals negocis”, i davant el tancament d’empreses l’administració es limiti a autoritzar els ERO patronals.
El problema que hi ha plantejat és del futur industrial de la comarca: en què treballaran els joves si avui acceptem perdre els llocs de treball? En les fàbriques, en la seva capacitat productiva, hi ha el treball de milers de persones i de molts anys. No es pot deixar perdre aquesta riquesa.
Cal fer sentir la veu unida dels treballadors/es. Cal construir una resposta conjunta que ens posi en el camí de la vaga general, cal forçar els ajuntaments i el consell comarcal a donar respostes a la crisi que no vagin a salvaguardar els beneficis patronals sinó a mantenir els llocs de treball i assegurar el futur industrial de la comarca.
Per discutir com podem avançar en la coordinació d’un moviment comarcal, quin pla de mobilització cal tirar endavant i quines són les mesures efectives per què la crisi no la paguin els treballadors, convoquem a una reunió oberta als delegats de totes les empreses de la comarca el proper DILLUNS 23 DE FEBRER A LES 10H A CASAL DE L´ESQUERRA BADIA,C/BURGOS 18 Badia del Vallès.

Comitè d’empresa de Ficosa- Rubí
Secc. Sindical de FTC de Delphi
Secc. Sindical de CGT ACC (antiga UH)
Secc. Sindical de CGT Essapalau
Comitè d’empresa de Diari de Terrassa