5 de febr. 2009

La Generalitat aprueba el ERE temporal de ESSA Palau

Ayer 2 de febrero a las 19h la Generalitat se pronunció sobre el ERE de ESSA PALAU. Se les aplicará un ERE temporal a 280 trabajadores, la mitad de la plantilla. El ERE se aplicará de febrero a marzo y ningún trabajador podrá sobrepasar los 49 días sin trabajar, esto recorta de manera importante los 6 meses que proponía la empresa. Estos trabajadores cobrarán el desempleo sin ningún tipo de compensación. Los mandos de la empresa irán llamando a todos los trabajadores afectados por el ERE temporal. Hoy 3 de febrero a las 13.45 se realizará una asamblea de trabajadores en la puerta de la empresa, para informar de de la situación actual, así como para decidir algún tipo de movilización.

Escrito por CGT ESSA Palau

Noticia Publicada en Ràdio Sabadell:

La Generalitat ha aprovat l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que hi havia a l'empresa Estampaciones Sabadell (ESSA) i que afecta la meitat de la plantilla, és a dir, 280 treballadors. Malgrat que el Govern català ha donat llum verda a l'expedient d'aquesta factoria de Palau-solità i Plegamans, ho ha fet amb modificacions sobre el document original, de manera que s'aplicarà entre el febrer i el març i cap dels treballadors no podrà sobrepassar els 49 dies sense treballar, a diferència dels sis mesos que proposava l'empresa. No obstant això, els treballadors, durant aquest temps, només cobraran el subsidi d'atur, sense cap compensació addicional tal i com reclamaven els treballadors. Francisco Javier Quesada, representant de CGT al comitè d'empresa ha titllat la decisió de "discriminatòria" ja que els treballadors van demanar que l'expedient afectés a tots els treballadors de forma rotativa de manera que ningú no quedés més perjudicat que un altre per aquest expedient.
Després de setmanes de negociació entre empresa i treballadors, i amb la mediació del Departament de Treball, totes dues parts no van arribar a cap acord i van deixar la decisió en mans de l'Administració. A partir d'ara, els treballadors convocaran una assemblea per explicar els termes en què s'ha aprovat l'ERO i decidiran si inicien una campanya de mobilitzacions per aconseguir unes mesures que siguin "més dignes" o bé accepten la decisió del Govern català. Ara com ara, però, l'ERO ja està en marxa i, des d'avui, els treballadors afectats per aquest expedient ja s'han quedat a casa seva sense poder anar a treballar.

Entrvista en Ràdio Trama

Noticia Publicada en el diario AVUI