5 de set. 2013

Els treballadors de FICOSA bloquegen l’entrada de camions a la planta de Viladecavalls per l’impagament de les nòmines


Els treballadors de FICOSA bloquegen l’entrada de camions a la planta de Viladecavalls.


Després del retorn de vacances la "multinacional" FICOSA no va poder esperar ni a setembre per començar a dilapidar qualsevol esperança de millora en la seva malmesa relació empresa-treballador, anunciant just el dia 30 d’agost i a última hora del matí, que degut a un retard "puntual" amb un client no podia fer front a les nòmines del mes d’agost dels 1.200 treballadors de Viladecavalls-Rubi, i els 600 de Sòria, tenint que endarrerir almenys fins al dia 6 el pagament.

El primer que cal retreure a aquesta empresa és la poca preocupació que mostra de cara als seus empleats, avisant-los només un dia abans de final de mes, sense donar pràcticament temps a que es puguin organitzar cada un els seus pagaments de final de mes.

És destacable que una "multinacional" com aparenta ser FICOSA no sigui capaç de pagar les seves nòmines pel sol fet que s’endarrereixi un client, és força preocupant que els comptes de l’empresa se sostinguin sobre fils tan fins.

Per donar una resposta tots els comitès de la planta de Viladecavalls convoquem reunió d’urgència per buscar una resposta ràpida i contundent.

El mateix dia 30 algunes seccions sindicals van decidir tancar-se en la sala de RRHH fins que es trobés una solució i l’empresa pagués les nòmines. Cal destacar que és la primera vegada que alguns sindicalistes decideixen per fi passar a l’acció sindical, encara que tancar-se en RRHH no sigui més que un acte simbòlic, i filant prim de cara a la galeria, ja que en moments molt pitjors com va ser el ERO d’Extinció o quan va sortir a la llum la trama corrupta que suposadament es va crear al voltant de la sortida de Sony de Viladecavalls, no es va fer cap mena de soroll.

Malgrat el simbòlic de l’acte la totalitat de la resta de comitès de la planta va decidir sumar-se. També es va decidir convocar assemblees als treballadors per explicar el que s’estava fent i es va decidir bloquejar la sortida i entrada de material en hores clau, començant aquest mateix dia parant la circulació de 11:30 a 13:00h. Es va comunicar mitjançant una nota informativa a la resta de treballadors i per tant a l’empresa de que aquestes mobilitzacions continuarien de forma aleatòria durant el temps necessari fins que es fes efectiu el pagament de la nòmines.

Finalment les pressions van fer efecte i l’empresa va cedir a dialogar arribant a l’acord de pagar el 10% de cada dia de retard.

Esperem que aquest increment en les despeses per part de l’empresa garanteixin una millor organització de cara al futur a l’hora d’avisar i tenir informats puntualment als seus treballadors de les dificultats que puguin esdevenir en el futur així com que impedeixin que torni a passar una cosa semblant.

CGT FICOSA

- WEB CGT FICOSA->http://cgtficosa.blogspot.com.es/2013/09/los-trabajadores-de-ficosa-bloquean-la.html]

- TWITTER CGT FICOSA