30 de set. 2013

Manifestació a Sabadell, contra l'atur i pel repartiment del treball i la riquesa




5 d'octubre. Pl.Creu Alta, a les 17h

Jornada laboral de 35 hores setmanals, sense reducció salarial.
Oposició frontal a tot acomiadament  i ERE:
-No a la negocació d'acomiadaments i i al pacte social en què ens ha portat el sindicalisme groc (CCOO i UGT), no són sindicats, sinó gestories de treball que viuen de les grans subvencions estatals i que s'enduen beneficis dels ERE'S que firmen (veure cas dels ERE'S fraudulents d'Andalusia) i que a més s'enriqueixen d'altres negocis com d' empreses asseguradores de pensions o agències de viatge.
-Reforçament dels sindicats i organitzacions combatives oposades al pacte social per tal de fer front als acomiadaments, ERE'S, reformes a la baixa, i a la precarització laboral. Les millores aconseguides per la classe treballadora, s'han aconseguit mijançant la mobilització i la lluita directa contra el capital.

Autogestió:
-Davant el tancament i fugida d'empreses a l'estranger per augmentar els beneficis, control obrer de tota empresa econòmicament viable que pretengui tancar.

Defensa dels serveis públics i les pensions:
-No al tancament de CAP'S ni a l' externalització del serveis hospitalaris.
-No a la pujada dels preus del transport públic.
-No a l'elitizació de l'ensenyament, no a les pujades de les taxes universitàries, llibres de text gratuïts.
-Oposició a la contrareforma de les pensions. Preténen reduïr les pensions en funció de l'esperança de vida, una pèrdua estimada d'un 5% cada 10 anys, les pensions ja no s'ajustaran a l'IPC, fet que suposarà que cada augment del cost de la vida repercuteixi en un deteriorametn de les nostres pensions.
-Per tal de finançar aquests serveis públics: fi del rescat milionari de la banca; que bancs i caixes paguin un impost extra i proporcional als moviments en cada estat on actuen per tal de finançar assegurances d'atur, pensions i polítiques socials; augment dels impostos sobre les grans fortunes; reducció dels càrrecs i sous polítics, eliminació de les ajudes a  les diferents confessions religioses, eliminació de les subvencions milionàries a sindicats i partits; reducció del pressupost militar i eliminació de les missions militars a l'estranger, així com la oposició a l'augment dels recursos destinats a cossos com la BRIMO dels Mossos d'Esquadra.

Trenquem amb la UE i la troika:
-Trenquem amb les retallades imposades per  la Comissió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) i el FMI. Per tal de recuperar la sobirania política i econòmica cal trencar amb una U.E construïda desde dalt per la banca i les grans potències capitalistes.

 Coordinadora sindical: CGT, CNT. CO.BAS