25 de set. 2013

CGT Ensenyament fa una crida a donar suport a la vaga indefinida de les companyes i companys de les Illes Balears

 
 
TOT EL SUPORT A LA VAGA INDEFINIDA DE LES ILLES

CGT Ensenyament fem una crida a donar suport a la vaga indefinida de les companyes i companys de les Illes.
1. Contra les retallades que deterioren l’ensenyament públic.
2. Retirada del Tractament Integrat de les Llengües del PP que, en el sentit de la LOMCE, cerca l’eliminació del català de l’escola.
3. Fora sancions als tres directors que han aplicat els criteris dels Consells Escolars de desobediència.

Proposem:
- Enviar la solidaritat des de tots els centres a l’assemblea de Docents:
http://assembleadocentsib.blogspot.com.es/
- Suport econòmic a la caixa de resistència:2056-0009-74-4102003418. Caixa Colonya

Algunes reflexions imprescindibles a Catalunya : Per què només a Les Illes?
Les agressions a l’escola pública són arreu: retallada substituts, precarietat, pèrdua llocs de treball. Catalunya encapçala les retallades, tant per a l’ensenyament públic com per als treballadors/es públics (sostracció de part de les pagues addicionals, per exemple); i amb la LEC introdueix molts dels tics neoliberals que denunciem de la LOMCE. De la mateixa manera, a les Illes o al País Valencià s’anticipa l’atac a la llengua catalana que es generalitzarà amb la LOMCE.

Creiem que és necessari avançar cap un moviment més ampli i decidit, també a Catalunya. És difícil que ens en sortim i aturem l’atac contra l’ensenyament públic sinó tendim a unificar les mobilitzacions. La vaga indefinida de les Illes neix d’un moviment de base, amb assemblees massives, prou fortes per acabar imposant el suport dels sindicats majoritaris.

El curs passat a Catalunya vam retrocedir com mai (3000 acomiadaments, precarització de substituts/es, reducció de les substitucions, augment d’hores lectives, IT…). Va néixer un moviment per la base des de les assemblees de zona amb la coordinadora i la consulta al professorat. USTEC, CCOO i UGT que inicialment van participar-hi, no van assumir la decisió de milers de professors i professores de convocar vaga a l’inici de curs. Només CGT va donar suport i hi va participar activament.

No hi ha altre camí, cal tornar a construir un moviment de base en el qual es pugui expressar el moviment del professorat. Cal refer la confiança en la lluita.

Barcelona 17 de setembre de 2013
Federació d’Ensenyament CGT Catalunya
http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/vagaindefinidaIlles.pdf
http://cgtense.pangea.org/